<< GOHome.html

Des de l'escola d'art Leandre Cristòfol de Lleida, es pretèn desenvolupar un minicicle de dos workshops realitzats per artistes i adreçats als estudiants de l'escola. Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de generar recursos i eines als estudiants de l'escola iniciant un procés de formació complementari a les línees curriculars establertes per la propia escola, habilitant així, una estructura per tal de crear ponts entre els estudiants de l'escola d'art, els artistes convidats i les diferents estructures professionals que es dediquen a la formació d'artistes.


D'aquesta manera, el cicle “Contextos Formatius” vol aproximar la labor destacada d'aquestes organitzacions convidades mitjançant la selecció de diferents artistes que hagin passat pel seu programa per poder participar en aquest context formatiu. Per tant apostem per una reacció en cadena en que artistes que estan en proces de professionalització formaran a alumnes que estan en procés de formar-se.


Proposem convidar a la Sala d'Art Jove i Sant Andreu Contemporani, dos estructures "base" per a la professionalització d'artistes que operen des de la ciutat de Barcelona, però que acullen projectes d'artistes de diferents indrets. Aquestes entitats a més a més d'acompanyar l'artista, i presentar el seu projecte, crearan continguts paral·lels al taller que es desenvoluparà.Tallers-workshops:


Sant Andreu Contemporani_Serafín Álvarez_

Taller: 18-19-20  d’abril de 2012

Inaguració a l’Espai Vitrines: 20 d’abril a les 13h

Visibilitat expositiva a l'Espai Vitrines, del 20 d’abril al  8 de maig

descarregar dossierBEAM ME ABOARD: APROXIMACIONS CREATIVES A LA CULTURA DE LA CIÈNCIA FICCIÓ, explora des del context actual els veloços canvis i desenvolupaments científics i tecnològics socials sota un gènere narratiu particular, la ciència ficció. Un punt de partida que contribueix a la construcció del futur (el nostre present) i que esdevé un material privilegiat per a l’estudi i l’analisis mitjançant les pràctiques artístiques i contemporànies.

Galeria d’imatges tallerSala d'Art Jove_Jaume Ferrete_

Taller: 9-10-11 de maig de 2012

Inaguració a l’Espai Vitrines: 11 de maig a les 13h

Visibilitat expositiva a l'Espai Vitrines, del 9 de maig al 31 de maig

descarregar dossierVOZ RARA es un taller d’exploració pràctica dels usos, funcions i accidents de la veu. La veu és una cruïlla múltiple en la qual convergeixen aspectes biològics, fisiològics, psíquics i culturals. Del tartamudeig incapacitant del rei anglès George VI, al "micròfon humàd’Occupy Wall Street, de la personificació dels animals en" mira quién habla", a la veu animalitzada del death i el doom metal, de la masculinització programada de la veu de Margaret Thatcher, a la profunda anglificació dels treballadors de centres d'atenció telefònica deslocalitzats a l'Índia, del text to speech a Vocaloid, passant per Google Voice Actions i Siri, etc.

 

Un projecte a cura de Jordi Antas per l’Espai Vitrines,

EAM Leandre Cristòfol de LleidaSant Andreu Contemporani & Serafín Álvarez

Sala d’Art Jove & Jaume Ferrete

Contextos Formatius

The King’s Speech (2010, Tom Hopper)

2001: A Space Odyssey (1968, Stanley Kubric)

Galeria d’imatges taller

Voz Rara eam lc

Descarregar PublicacióContextos_Formatius_files/publi.pdf